NOTA: ALFREDO CLÚA ES COMPROMET AMB L'ASSOCIACIÓ D'APARTAMENTS TURÍSTICS I LA FEHT A REFORMAR DE MANERA INTEGRAL L'AVINGUDA DIPUTACIÓ DE CAMBRILS

Escrito el 26/04/2023

L’alcaldable socialista, junt amb altres membres de la candidatura, s’ha compromès a tirar endavant el projecte per millorar la zona on es concentren la majoria d’hotels i apartaments turístics. 

També afirma que treballarà per obrir un nou vial -ja dibuixat al planejament general- que connecti directament la rotonda de Misericòrdia i l’avinguda Diputació, generant menys mobilitat innecessària per Cambrils.

 Alfredo Clúa, candidat a l'alcaldia del PSC de Cambrils, junt amb altres membres de la candidatura socialista s’ha reunit amb Quim Cristià, vicepresident de l’Associació  d'Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre i també vicepresident de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona. Damunt la taula: el projecte de millora de l’Avinguda Diputació de Cambrils per tal de crear una nova centralitat i posicionar la zona amb major nombre d’hotels i apartaments turístics del municipi com un referent en qualitat a través de l’urbanisme.

Durant la trobada, Quim Cristià ha traslladat al candidat la demanda del sector per a la millora de la zona, amb la finalitat d’oferir una millor imatge i millorar els fluxos turístics i la circulació en aquesta zona de Cambrils. Cristià ha estès la mà del sector privat per tal de trobar les complicitats i remar conjuntament en aquest projecte “imprescindible” per Cambrils i ha recordat com la part privada ja ha fet una bona inversió a la zona per reconvertir hotels i millorar la qualitat. També ha demanat una solució al Top Manta que es concentra al Cap de Sant Pere. 

Alfredo Clúa, per la seva part,  ha explicat que al programa electoral pels propers 4 anys ja es planteja la necessitat de donar un cop de timó en aquesta avinguda de poc més de 3 quilòmetres. “Em comprometo a buscar, ja sigui a través d’un concurs d’idees o bé a través d’un projecte licitat a un estudi urbanístic, per tal que s’estudiïn els fluxos i necessitats i es redacti la millor proposta per reconvertir aquest espai en un pol d’atracció turística”. Per Clúa, és possible finançar aquesta obra en part amb la taxa turística que recapta el municipi i que es podria fer per fases. Malgrat tot, ha assenyalat que “cal primer tenir la proposta, per consensuar-la amb veïns i sector turístic, i després consignar-ho a pressupost”. "Estic convençut que, treballant junts, podrem millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Cambrils, i fer de la nostra ciutat un lloc més atractiu per als visitants", ha afegit el candidat.

Clúa també ha proposat com a necessari desenvolupar la troncal de connexió entre l’avinguda Diputació (passant pel camí del corralet i fins a la Torre de l’Esquirol) i la carretera de Misericòrdia per millorar la mobilitat sense generar moviments de vehicles innecessaris. “És un vial transversal que ha de finançar en part la Generalitat de Catalunya i que cal reclamar perquè no té sentit que els cotxes no ho puguin fer directament”.

Pel que fa al Top Manta, Clúa, ha manifestat la seva voluntat de pressionar als Mossos d’Esquadra -responsables de seguretat ciutadana- per tal d’augmentar-ne la pressió i de mirar de fer accions conjuntes amb la Policia Local per revertir aquesta pràctica il·legal. Clúa, a més, ha recordat com darrerament s’han instal·lat un seguit de jardineres de gran format al llarg del passeig per tal de dificultar l’estesa de mantes a primera línia de la costa. 

A la trobada, a més de Clúa, han estat presents Gemma Balanyà, Ingrid Duch, Joan Mas i Ana López.