NOTA: ALFREDO CLÚA VOL MILLORAR LA MOBILITAT OBRINT DUES ENTRADES PRINCIPALS DE CAMBRILS DIRECTAMENT CAP AL MAR

Escrito el 04/05/2023

Es tracta del tram de 200 metres que hi ha entre la rotonda de la carretera Montbrió i el carrer Mestral; i entre la rotonda de Misericòrdia i el Vial de Cavet

També proposa una aparcament dissuasori en superfície a tocar de l’antiga caseta de la Creu Roja, on hi ha un ampli solar que es pot acondicionar per donar cabuda a uns 400 vehicles.


Alfredo Clúa, candidat a l'alcaldia del PSC de Cambrils, ha explicat que la desaparició de la via del tren ha acabat amb una barrera física important que permetrà seguir desenvolupant aspectes previstos al POUM i que facilitaran la mobilitat al municipi.  Així, algunes de seves propostes electorals en matèria de mobilitat passen per alleujar la congestió del trànsit a la zona de la riera d’Alforja, dotar de més aparcaments dissuasoris el municipi i millorar la mobilitat dels ciutadans.

Una de les principals propostes d'Alfredo Clúa és l'obertura de dues noves diagonals directes cap al mar, amb l'objectiu de reduir la congestió que sempre passa per acabar a la riera. La primera d'aquestes diagonals s'obrirà al llarg de la carretera de Montbrió, directament cap a l'avinguda Mestral; en una línia imaginària dibuixada al planejament però que no s’ha pogut obrir mai perquè hi havia la via del tren que ho impedia. En aquest punt, assenyala hi ha un tram a urbanitzar de no més de 200 metres i que ha de salvar un barranc però que és imprescindible per crear noves mobilitats. La segona diagonal anirà des de la rotonda de Misericòrdia fins al vial de Cavet i on la Generalitat de Catalunya hi té obligacions de finançament. Ambdues diagonals permetran desviar el trànsit de la Riera de Cambrils i evitar la seva saturació, especialment en temporada alta, donat que hi haurà molts vehicles que podran desviar-se cap a altres punts de la costa sense necessitat de passar sempre pel mateix punt.

Aparcament a l’entrada

Una altra de les mesures proposades per Alfredo Clúa és la creació d'una zona d'aparcament disuasori i vigilat a l'entrada de Cambrils, a només 10 minuts a peu del centre de la ciutat. Aquesta zona d'aparcament disuasori permetrà reduir la quantitat de vehicles que circulen pel centre de la ciutat, millorant així la qualitat de vida dels ciutadans i reduint la contaminació de l'aire. Aquest, se situaria en una àmplia pastilla entre l’antiga caseta de la Creu Roja a la N-340 i fins a l’antiga linia de la via. “Cal arreglar el ferm amb una capa d’asfalt, posar-hi càmeres de vigilància i d’aquesta manera podem dotar d’una zona d’aparcament vigilat a l’entrada”, apuntava. "Aquestes mesures són fonamentals per millorar la mobilitat a Cambrils", ha explicat Clúa. "És important que els ciutadans tinguin un accés més fàcil i ràpid al centre de la ciutat, que els carrers siguin per passejar perquè això revitalitza el comerç; però cal donar també una sortida al volum de vehicles que ens ens visita”.   

Alfredo Clúa ha presentat aquestes propostes com a part del seu compromís de millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Cambrils, i ha assegurat que treballarà incansablement per garantir que s'implementin el més aviat possible.