NOTA: PER UN PLA INTEGRAL DE SEGURETAT CIUTADANA I DE MOBILITAT I AMB MÉS APARCAMENT PELS PRÒXIMS ANYS

Escrito el 17/05/2023


Més càmeres de viodeovigilància, reforçar la seguretat amb el desplegament de la policia de barri o la creació de nous aparcaments en superfície i dissuassoris, entre les principals mesures que proposa Alfredo Clúa

També vol implantar una aplicació mòbil de seguretat per oferir informació de resposta ràpida d'actuació en casos d'emergència.


El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Cambrils presenta les propostes en matèria de seguretat que el líder de la formació, Alfredo Clúa, té previst implantar en els propers anys. Aquest pla té com a objectiu fonamental garantir els drets i les llibertats del conjunt de la ciutadania a través d'un “model de seguretat ciutadana que sigui integral, preventiu i de proximitat”, defineix Clúa. El principal eix sobre el que pretén treballar la formació és en el desplegament de les zones videovigilades i de la Policia de Barri. “Hem constatat que un 40% de fets delicitius s’han pogut resoldre gràcies a les càmeres que vam instal·lar a punts estratègics del municipi; i davant aquest nivell d’efectivitat, creiem que cal fer una posta decidida per les noves tecnologies en aquest sector”. “Està clar que no podem tenir un policía a cada cantonada, però sí que podem desplegar zones segures que ens ajudin a reforçar la seguretat i prevenir actes delictius”, apuntava Clúa. I en aquest sentit, també s’ha compromès a demanar l'augment dels recursos necessaris per garantir una cobertura policial adequada a tot el territori, incloent-hi la revisió del desplegament del Cos dels Mossos d'Esquadra.

Una APP de seguretat 

Una altra proposta que pretén desplegar el PSC, és la implantació d’una APP que ja està funcionant a altres municipis del cinturó de Barcelona que permet una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i ofereix informació de resposta ràpida per tal d'actuar en casos d'emergència. Entre d’altres funcions, explica Clúa: permet una marcació ràpida en cas d'emergència; si estàs registrat, pots enviar un missatge d'emergència geolocalitzat i aquest arribarà a la central de comandament de la Policia Local del teu municipi en pocs segons; compleix el protocol de Localització de Persones Vulnerables; notifica als agents les incidències que s’observen a la ciutat… “Creiem que és una eina molt útil que ens pot ajudar a optimitzar els serveis que presentem a la ciutadania”, apuntava. 

Més aparcaments, un compromís

Clúa també destaca que l’ampliació de l'oferta d'aparcaments és “indispensable”, ja sigui amb la creació de noves zones dissuasòries, en superfície i d’aparcaments soterrats a través de l’acord de concessions público privades. “Treballarem per crear nous aparacments, com un al costat de la N-340 en una pastilla on hi caben entre 400 i 500 vehicles;  una a la zona de l’Aldi, i també explorarem els acords de concessions. Hem d’oferir més aparcaments”. En aquest sentit, ha manifestat l’interès per fer un pas més en la modernització de Cambrils cap a una smart city i “establir  un control de les places vacants per informar en temps real sobre els espais lliures d'aparcament, amb l'objectiu de reduir el trànsit de vehicles pel centre de la ciutat.”. Altres punts que conformen el programa de seguretat de Cambrils pel PSC passen per:

  1. Ordenació de l'espai públic: Es realitzarà una ordenació de l'espai públic per evitar conflictes entre els vianants i les diferents formes de transport, afavorint una mobilitat segura i sostenible.

  2. Plans locals d'accessibilitat: Es continuarà amb el disseny de plans locals d'accessibilitat per garantir l'accessibilitat a tota la ciutadania, incloent-hi persones amb discapacitat, mobilitat limitada, persones grans i pares i mares amb cotxets de nadons.

  3. Zones peatonalitzades: Es promouran zones peatonalitzades temporals i fixes per fomentar la convivència i millorar la seguretat en aquestes àrees. Tendirem a la plataforma única per generar voreres més àmplies per als vianants. 

  4. Formació sobre vehicles de mobilitat personal: Es realitzaran formacions als centres educatius per educar sobre l'ús responsable i segur de vehicles de mobilitat personal, com ara els ginys elèctrics.

  5. Revisió de la distribució de carrils bici: Es revisarà la distribució dels carrils bici a la ciutat per optimitzar-los i millorar la seguretat dels ciclistes.

  6. Campanyes de prevenció en seguretat viària: Es duran a terme campanyes i actuacions de prevenció per conscienciar sobre la seguretat viària i promoure comportaments responsables al volant.

Per a més informació, podeu consultar el programa electoral complet a la webapp d'Alfredo Clúa (https://alfredoclua.eleccions28m.cat/elprograma/c/0).